új szemszögből

2021.04.20. 15:21

Magyar alkotások is szerepelnek az online megrendezett GoEast filmfesztiválon

Horvát Lili, Lichter Péter és Forgács Péter filmje is szerepel a kedden kezdődő, a pandémia miatt idén online megrendezett wiesbadeni GoEast filmfesztivál programjában.

Az április 26-ig tartó fesztiválon 17 játékfilm és dokumentumfilm verseng a tízezer euróval járó Arany Liliom-fődíjért. A versenyprogramban vetítik Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan idegig tartó együttlétre című filmjét is.

Lichter Péter Barokk femina című 66 perces kísérleti filmjét a Bioscop szekcióban mutatják be, Forgács Péter A dunai exodus című 1998-ban készült dokumentumfilmjét és Wittgenstein – Tractatus című 1992-es rövidfilmjét pedig az Anti-Oscar válogatásban láthatja a közönség.

A fesztivál központi témája idén „a közép- és kelet-európai filmes táj, amely részben mitologizált, és amelyet most a programunkban szereplő jelenlegi filmekben új szemszögből szemléljük” – fogalmazott Heleen Gerritsen fesztiváligazgató.

A Német Filmintézet és Filmmúzeum szervezésében zajló filmfesztiválon 38 ország 92 filmjét láthatja a közönség internetes platformon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!