60 évnyi zene

2021.04.01. 12:45

Paul Simon is eladta zenei katalógusát

A közelmúltban Bob Dylan és Shakira is eladta teljes katalógusát, de Stevie Nick is eladta dalainak zömét, Neil Young pedig katalógusa felét.

US singer and guitar player Paul Simon performs on the stage of the Zenith music hall, on April 3, 2015 in Paris. AFP PHOTO / LOIC VENANCE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT AFP/LOIC VENANCE- NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGN - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS (Photo by LOIC VENANCE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Loic Venance

A Sony Music Publishing szerdán jelentette be, hogy megvásárolta Simon zenei produkcióit hat évtizedre visszamenőleg. A zenész Simon & Garfunkel-korszakából származó számait és szólókarrierjének dalait is megvették. A pénzügyi részleteket azonban nem hozták nyilvánosságra.

A közelmúltban Bob Dylan és Shakira is eladta teljes katalógusát, de Stevie Nick is eladta dalainak zömét, Neil Young pedig katalógusa felét.

Simon 16 Grammy-díjat nyert. Legismertebb dalai között van a Bridge Over Troubled Water, a The Boxer, a The Sound of Silence és a Mrs. Robinson.

A zenész közölte: örül, hogy a Sony Music Publishing gyámkodik dalai fölött a következő évtizedekben. „A Columbia/Sony Records kiadónál kezdtem a pályafutásomat, így természetes továbblépés a Sony Music kiadóval való együttműködés” – fogalmazott a 79 éves zenész.

A Sony Music Publishing kezeli a Motown, Michael Jackson, a The Beatles, Carole King, Stevie Wonder, a Queen, Ashford & Simpson, Leonard Cohen és sok más zenész katalógusát.

Címkék#Paul Simon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!