peca meg maiden

2021.06.22. 06:30

Végre magyarul is megjelent az Iron Maiden legendás gitárosának önéletrajza

Önéletrajzi művében az Iron Maiden legendás gitárosa egészen új oldaláról mutatkozik be. Adrian gyerekként lett a pecázás szerelmese, amikor Kelet-London feltöltött bombatölcséreiben horgászott gőtékre és pikókra, majd apjával sügérekre lestek a Grand Union csatorna vizében.

Adrian Smith of the legendary British rock band Iron Maiden performs at Ricardo Saprissa Stadium during a concert in San Jose on February 26, 2008. AFP PHOTO/ Yuri CORTEZ (Photo by YURI CORTEZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Yuri Cortez

A története azonban nem a szokványos módon folytatódott. Az ifjú, lelkes horgász minden idők egyik legsikeresebb heavy metal bandájának szólógitárosa lett, bejárta a világot, és rajongók milliói előtt lépett fel. A lelke mélyén azonban megmaradt horgásznak.

Bármerre járt, mindenhová magával vitte a felszerelését, és a szabadnapjait a vízparton töltötte.

Az évek során számtalan nagy halat fogott, és elképesztő kalandokba keveredett.

„A folyóparton mindig menedéket találtam, ha el akartam szökni a rockzenészekre nehezedő elvárások elől egy olyan banda tagjaként, amely az egész világot meghódította a zenéjével.

A pecázás azonban több ennél – elképesztően izgalmas tevékenység. A banda többi tagja szerint őrült vagyok, de ha elolvassák ezt a könyvet, talán jobban megértenek.”

Adrian Smith a heavy metal legmeghatározóbb csapatai egyikének, a brit Iron Maidennek a szóló- és ritmusgitárosa – kisebb megszakítással – 1980 óta. Fő együttese mellett pár kisebb bandát is alapított (például Urchin, The Untouchables, Psycho Motel), és számos zenei projectben (ASAP, Primal Rock Rebellion, Smith/Kotzen) is részt vett/vesz. Apja hatására gyerekkora óta a horgászat megszállottja, amelynek az Iron Maiden világ körüli turnéi alatt – lehetősége szerint – hódolni is szokott. Pecás kalandjainak sokszor aktív résztvevője felesége, Nathalie is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!