Velencei Filmfesztivál

2021.08.11. 07:53

Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm is szerepel a programban

A tavaly elhunyt kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerzőről, karmesterről, Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm is szerepel a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál programjában.

Italian composer Ennio Morricone poses during an interview in Rome on July 3, 2017. (Photo by TIZIANA FABI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

A filmmustra szervezőinek közlése szerint a Giuseppe Tornatore rendezte Ennio című filmet a versenyprogramon kívül mutatják be.

„Harminc éven át dolgoztam Ennio Morriconéval. Csaknem az összes filmemet vele készítettem, nem is beszélve a dokumentumfilmekről, reklámokról és egyéb projektekről, amelyeket hasztalan próbáltunk összerakni”

- idézte fel a rendező, hozzátéve, hogy az évtizedek alatt kettejük barátsága egyre erősebbé vált.

Tornatore szerint a közös munka alatt egyre jobban megértette Morriconét mint férfit és mint művészt, ezért mindig is foglalkoztatta a gondolat, hogy milyen dokumentumfilmet készíthetne róla.

Az Ennio című produkcióban mások mellett Bruce Springsteen amerikai rockzenész, Quentin Tarantino filmrendező és Hans Zimmer német zeneszerző is megszólal.

Morricone tavaly júliusban, 91 éves korában halt meg Rómában. Karrierje során több mint 500 film zenéjét írta, köztük az Egy maréknyi dollárért és a Volt egyszer egy vadnyugat című klasszikusokét.

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 1. és 11. között rendezik.

Borítókép: Ennio Morricone még 2017-ben Rómában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!