Hatalmas kitüntetés

2021.12.01. 08:55

Kiderült, ki a Brit Királyi Irodalmi Társaság új elnöke

Az új elnök Marina Warner történészt, műkritikust, regényírót és novellaírót váltja az irodalmi szervezet élén 2021 végétől.

Bernardine Evaristo Booker-díjas szerző lett a Brit Királyi Irodalmi Társaság új elnöke. Everisto a második nő és az első színes bőrű író a poszton. A lány, a nő, a többiek című bestseller írója Marina Warnert váltja az irodalmi szervezet élén 2021 végétől.

Az 1820-ban alapított szervezet fennállása 201. évfordulóját ünnepli kedden. Célja, hogy támogassa a feltörekvő és elismert írókat, hidat építsen a szerzők és közönségük között, és minél több emberhez közel vigye az irodalmat.

Everisto 2019-ben Margaret Atwooddal megosztva nyerte el a Booker-díjat A lány, a nő, a többiek című kötetéért. Ő az első fekete női Booker-díjnyertes az irodalmi kitüntetés fél évszázados eddigi történetében és ő volt az első fekete írónő, aki Nagy-Britanniában a puha kötésű szépirodalmi könyvek sikerlistájának élére került.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!