Vuelta

2017.09.06. 19:05

Froome jócskán veszített előnyéből

Stefan Denifl nyerte szerdán a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny 17. szakaszát, amelyen az összetett éllovasa, Chris Froome megrogyott, így jelentősen csökkent az előnye.

A Villadiego és Los Machucos közötti 170,5 kilométeres etapon egy hatfős szökevénycsoportból került ki a győztes, ugyanis a célba vezető rendkívül meredek emelkedőn egyedül az osztrák kerekest nem érték utol az összetett diadalért harcoló versenyzők.

Az esélyesek csoportja az utolsó hegy lábáig együtt tekert, ott viszont azonnal felbomlott az egység. A pályafutása utolsó viadalán szereplő Alberto Contador hamar ellépett riválisaitól, az immár négyszeres Tour de France-győztes Froome pedig láthatóan szenvedett, nem tudott reagálni a támadásra, így a többi ellenlábasa is vérszemet kapott és elszakadt tőle.

A spanyol Contador, aki korábban háromszor nyert a Vueltán, a szurkolók által is hajtva, extázisban pedálozott a kaptatón, így az összetettben második Vincenzo Nibali által vezetett csoport nem tudta utolérni. Viszont a 2010-es bajnok fokozatosan növelte előnyét Froome-mal szemben, akit már a hegy lábától csapattársainak kellett „húznia”. A brit kerekes négy segítője közül egy egészen a célig kísérte őt, hogy minimalizálják a veszteségét. Contador így is 1:18 percet, Nibaliék pedig 42 másodpercet vertek az erejével elkészülő Froome-ra, így ismét szorossá vált a piros trikóért folytatott küzdelem.

Csütörtökön a Suances és Santo Toribio de Liébana közötti 169 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely a vasárnapi, madridi befutóig összesen 3324,1 kilométert tesz meg.

Eredmények:

17. szakasz, Villadiego-Los Machucos, 170,5 km, hegyi befutó:

1. Stefan Denifl (osztrák, Aqua Blue Sport) 4:48:52 óra

2. Alberto Contador (spanyol, Trek-Segafredo) 28 mp hátrány

3. Miguel Angel Lopez Moreno (kolumbiai, Asztana) 1:04 p h.

4. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) azonos idővel

5. Ilnur Zakarin (orosz, Katyusa) a.i.

...9. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 1:19 p h.

...14. Chris Froome (brit, Sky) 1:46 p h.

Az összetett élcsoportja:

1. Froome 67:44:03 óra

2. Nibali 1:16 perc hátrány

3. Kelderman 2:13 p h.

4. Zakarin 2:25 p h.

5. Contador 3:34 p h.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában