MotoGp

2017.09.21. 20:16

Rossi zöld lámpát kapott – elindul a hétvégén

Valentino Rossi súlyos sérülése után három héttel megkapta az orvosi engedélyt arra, hogy induljon a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi Aragóniai Nagydíján.

Csapata, a Yamaha csütörtök délután jelentette be, hogy a viadal helyszínén elvégzett orvosi vizsgálatok szerint a kilencszeres vb-győztes pilóta alkalmas állapotban van a versenyzésre. Szerdán Rossi hangsúlyozta, igazán a pénteki első szabadedzésen dől el, hogy vállalja-e az indulást. A 38 éves Rossi hétfőn már megtett néhány kört az otthonához közeli Misano pályáján, hogy tesztelje felkészültségét.

Rossi augusztus 31-én krosszmotoros edzés közben bukott, és a jobb lábában eltört a comb- és a szárkapocscsont. Orvosa 30-40 napos gyógyulási időszakról beszélt, ennek ellenére úgy tűnik, ott lehet az alcanizi versenyen. Ha mégsem, akkor Michael van der Mark helyettesítené, ám a Superbike-sorozatban szereplő holland még nem versenyzett királykategóriás motorral ezt megelőzően.

A legutóbbi, San Marinó-i Nagydíjon senkit nem indítottak Rossi helyén, aki jelenleg a világbajnoki pontverseny ötödik helyén áll.

Rossi már 2010-ben is eltörte a jobb lábát, akkor hat hét után tért vissza a MotoGP-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában