Eredivisie

2017.12.21. 16:42

Meneszti vezetőedzőjét az Ajax

Meneszti Marcel Keizer vezetőedzőt és szakmai stábját a holland Ajax labdarúgóklub.

Az amszterdamiak honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a vezetőség tárgyalásokat kezdeményez Keizer mellett Hennie Spijkerman és Dennis Bergkamp pályaedzőkkel a szerződésük felbontásáról.

Az Ajax szerda este a nyolcaddöntőben búcsúzott a Holland Kupában, és bár a bajnokságban ötpontos lemaradással a második helyen áll, korábban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében is kudarcot vallott.

Keizer idén nyáron vette át a vezetőedzői posztot, miután elődje, Peter Bosz a Borussia Dortmundhoz távozott.

Edwin van der Sar klubigazgató elmondta: a vezetőség már nem bízik abban, hogy Keizer irányításával megvalósulhatnak a csapat céljai. „Nem vagyunk biztosak benne, hogy elérjük azt a szintet, ahol az Ajaxnak lennie kellene” – magyarázta.

A korábbi kiváló támadójátékos, Dennis Bergkamp 2011 óta dolgozott az amszterdamiak szakmai stábjában, de egykori csapattársa, Van der Sar elmondása szerint véleménykülönbség alakult ki közöttük, a rossz eredmények mellett ezért is kell távoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában