arsenal

2018.01.20. 11:35

Adebayor szerint Wenger átverte

Az egykor Londonban futballozó togói csatár gyűlöli az Ágyúsokat, ennek pedig egyvalaki az oka...

Togo's forward Emmanuel Adebayor reacts after missing a goal opportunity during the 2017 Africa Cup of Nations group C football match between Togo and DR Congo in Port-Gentil on January 24, 2017. / AFP PHOTO / Justin TALLIS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Justin Tallis

A támadó 2009 nyarán igazolt 29 millió euróért az Arsenalból a Manchester Cityhez, de Emmanuel Adebayor szerint a szóban forgó klubváltás nem épp úgy történt, ahogy azt Arsene Wenger előadta.

„Volt egy találkozóm Wengerrel az irodájában, ahol közölte, el kell hagynom az Arsenalt, mert nem látja a jövőm a csapatnál, tovább kell lépnem – idézi a TRT Worldnek adott interjút a nemzetisport. – Az egész szituáció úgy nézett ki körülbelül, hogy én ott voltam, mint aki »maradni szeretne a gárdánál«, ő meg ott volt azzal, hogy »semmiféle lehetőséget nem kapsz, mehetsz vagy maradhatsz, de ebben a klubban többet biztos nem lépsz pályára«.”

„Így tulajdonképpen választásom sem volt, átigazoltam a Manchester Cityhez, ami miatt boldog is voltam. Az aláírás másnapján aztán láttam az Arsenal sajtótájékoztatóját, ahol Wenger előadta, hogy a pénz és minden más miatt hagytam ott őket. Azóta érzem a gyűlöletet a londoni együttes iránt. Egyáltalán nem a szurkolók miatt, ugyanis ők voltak az elsők a szigetországban, akik a nevemet skandálták. Mind a mai napig, ha megnézek egy Arsenal-meccset, amellett, hogy drukkolok, hogy nyerjenek, azért is szorítok, hogy veszítsenek, mert olyan harag van bennem.”

„Megveszel engem olcsón, majd eladsz 29-ért, és akkor rám mondod, hogy a pénzért távoztam, bemocskolsz? Három és fél évig játszottam az Arsenalért, olcsón vettek, drágán eladtak, mégis még mindig a nevemet emlegetik, mint aki a pénz miatt ment el. Engem lehet sértegetni, de például olyat mondani, hogy az apám elefántokat mos? Azt már nem fogadom el. Számomra ez most csak arról szól, hogy rávilágítsak: az illető, aki nyugodtan sérteget másokat, még mindig ott van az öltözőjükben.”

Borítókép: AFP PHOTO / Justin Tallis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában