Leszerződtetve

2018.01.31. 15:45

Wenger bezsebelte Aubameyangot

Az Arsenalban folytatja a pályafutását Pierre-Emerick Aubameyang, akiért klubrekordot jelentő összeget fizettek az angolok a Borussia Dortmundnak.

(FILES) This file photo taken on November 21, 2017 shows then Dortmund's Gabonese forward Pierre-Emerick Aubameyang celebrating scoring the opening goal during the UEFA Champions League Group H football match BVB Borussia Dortmund v Tottenham Hotspur at the BVB Stadion in Dortmund, western Germany. Pierre-Emerick Aubameyang has joined Arsenal after the Gunners agreed terms with his former team Borussia Dortmund, both clubs confirmed Wednesday, January 31, 2018. / AFP PHOTO / dpa / Bernd Thissen / Germany OUT

Forrás: AFP / DPA

Fotó: Bernd Thissen

A német egyesület szerdai tájékoztatása szerint az Arsenal 63,75 millió euróért (19,9 milliárd forint) szerezte meg a 28 éves labdarúgót, akivel hosszú távú szerződést köt. Az angol klub korábban ennyit még nem fizetett játékosért: az eddigi csúcsot a francia Alexandre Lacazette szerződtetése jelentette, akiért tavaly nyáron 53 millió eurót adtak az Olympique Lyonnak.

Aubameyang 2013-ban a francia Saint-Etienne-től szerződött a Dortmundhoz, amelyben 213 mérkőzésen 141 gólt szerzett. A gaboni válogatott csatár az előző Bundesliga-szezonban gólkirály volt, teljesítményére ugyanakkor árnyékot vet, hogy nyilvánosan kritizálta a klubvezetőket és csapattársait, fegyelmi ügyei miatt többször megbüntették, s előfordult, hogy a keretből is kikerült.

A hírek szerint a Dortmund ugyanakkor a szezon végéig kölcsönveszi a Chelsea-től a 24 éves belga válogatott támadót, Michy Batshuayit.

Borítókép: AFP PHOTO / DPA / Bernd Thissen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában