különleges párbaj

2018.02.14. 13:00

Kihívták Boltot egy extrém versenyre

A phjongcshangi téli olimpia keddi sífutó sprintversenyének győztese, Johannes Hösflot Kläbo szeretné kihívni Usain Boltot, a jamaicaiak nyolcszoros olimpiai bajnok futóját.

Gold medallist Norway's Johannes Hoesflot Klaebo poses for selfies with fans following his win in the men's cross-country individual sprint classic final at the Alpensia cross country ski centre during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 13, 2018 in Pyeongchang. / AFP PHOTO / Christof STACHE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Christof Stache

„Elhozom a pezsgősüveget, ha kiáll ellenem a New York-i Central Parkban egy versenyre” – mondta a 21 éves norvég bajnok, hozzátéve, hogy Bolt futna, ő pedig sífutna a különleges párbajban.

Bolt, a 100 és 200 méteres síkfutás tavaly visszavonult olimpiai bajnoka a közösségi médiában, egy videóüzenetben minden phjongcshangi győztesnek egy dedikált üveg pezsgőt ígért, amennyiben az illető feltölt az internetre egy fotót, amelyen az ő védjegyének számító győzelmi pózban ünnepel.

Eddig a holland gyorskorcsolyázók, Sven Kramer, Ireen Wüst és Kjield Nuis tettek közé a felhívásnak megfelelő fényképet, Bolt reagált is ezekre a Twitteren.

Kläbo keddi győzelmekor 21 éves és 114 napos volt, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb egyéni sífutó olimpiai bajnoka a férfiaknál. Phjongcshangban még négy számban indul és a játékok egyik sztárja lehet.

Borítókép: Kläbo pózol egy fényképhez, miután olimpiai aranyat szerzett a sífutó sprintfutamban.

AFP PHOTO / Christof Stache

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában