hála

2018.02.28. 18:35

Putyin kitüntette az érmes orosz olimpikonokat

Kitüntette a phjongcshangi téli olimpia orosz érmeseit Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a Kremlben.

3311538 02/28/2018 February 28, 2018. Russian President Vladimir Putin presents the Order of Friendship to 2018 Winter Olympics champion, hockey player Nikita Gusev, right. Alexei Druzhinin/Sputnik

Forrás: AFP/Sputnik

Fotó: Alexei Druzhinin

Putyin a riválisok számára elérhetetlennek nevezte a dobogó két felső fokát meghódító orosz női műkorcsolyázók – Alina Zagitova és Jevgenyija Medvegyeva – által elért magasságokat, a jégkorongosok aranyérmét pedig „rég vártnak” és „millióknak adott hatalmas ajándéknak” nevezte, megjegyezve ugyanakkor, hogy a hokisok azért izgulásra kényszerítették a szurkolóikat.

Méltatta a sífutók eredményeit, rámutatva, hogy a sikereket fiatal versenyzők érték el, ami Putyin szerint az jelenti, hogy „a legendás orosz síiskola visszatér a világban korábban elfoglalt pozícióihoz”. Megemlítve az olimpián más sportágakban elért „kellemes meglepetéseket” az elnök kijelentette, hogy „az egész csapat hálát érdemel”.

A semleges zászló alatt elindult „Olimpiai Sportolók Oroszországból” 17 érmet – két aranyat, hat ezüstöt és kilenc bronzot – nyertek Phjongcshangban. Az olimpiai érmeseket szállító repülőgép seremetyjevói megérkezését és a sportolók fogadtatását élőben sugározta több orosz televízió.

Borítókép: Vlagyimir Putyin és az aranyérmes orosz hokicsapat játékosa, Nikita Gusev.

AFP / Sputnik / Alexei Druzhinin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában