UEFA

2018.03.27. 14:00

Egy sor változás lesz az európai kupasorozatokban

A következő idénytől bevezetik a negyedik cserelehetőséget és az új kezdési időpontokat a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában és a Szuperkupában, valamint a BL-ben a klubot váltók is játszhatnak.

Az európai szövetség (UEFA) honlapjának keddi tájékoztatása szerint a negyedik csere lehetőségével a BL-ben és az EL-ben csak az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseinek hosszabbításában élhetnek a vezetőedzők.

Döntés született az új kezdési időpontokról is. A Bajnokok Ligájában a selejtező rájátszásától a döntőig a meccsek többsége közép-európai idő szerint 21 órakor rajtol majd, de a csoportkörben minden kedden és szerdán lesz két-két találkozó, amely 18.55-kor kezdődik. Az utolsó fordulóban minden mérkőzésen azonos időpontban hangzik majd fel a kezdő sípszó.

Az Európa Ligában a csoportkörtől a nyolcaddöntőig ugyancsak 18.55-kor és 21.00-kor indulnak a találkozók, de az utolsó játéknapon ebben a sorozatban is ugyanakkor lesz a kezdés a csoportokon belül. A negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban egységesen 21 órakor indul útjára a labda, ahogyan augusztus 15-én a tallinni Szuperkupa-mérkőzésen is.

A következő szezontól kezdődően a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is nevezhető lesz három olyan játékos, aki abban az idényben más csapat színeiben már pályára lépett.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás miatt több klub sem a legerősebb játékoskeretével vesz részt a BL-ben, illetve az EL-ben: a Barcelona Philippe Coutinho, míg az Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang játékára nem számíthat tavasszal a nemzetközi porondon, mert ezek a játékosok korábbi klubjaik révén (Liverpool, Borussia Dortmund) érintettek voltak az adott sorozatban.

Az UEFA ezzel a döntéssel a bajnokságok példáját követi, ahol nem korlátozzák a januárban szerződtetett játékosok szerepeltetését.

Az európai szövetség azt is bejelentette: a döntőbe jutott csapatok a következő idénytől 18 helyett 23 játékost nevezhetnek a finálékra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában