megsértődött

2018.04.17. 15:40

Dost lemondta a válogatottságot

A 28 éves csatár, Bas Dost lemondta a szereplést a holland labdarúgó-válogatottban.

MADRID, SPAIN - APRIL 05: Bas Dost of Sporting Lizbon reacts after the UEFA Europa League Quarter Final first leg soccer match between Atletico Madrid and Sporting Lizbon at Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain on April 05, 2018. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Burak Akbulut

A portugál Sporting CP játékosa kedden elmondta, hosszú ideje érlelődik benne a gondolat, de a végső döntést csak március végén hozta meg, ugyanis a holland-angol barátságos meccsen (0-1) 65 perc után lecserélték, a portugálok elleni találkozót (0-3) pedig a kispadról kellett végignéznie. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy az új szövetségi kapitány, Ronald Koeman nem bízik benne.

Bas Dost három évvel ezelőtt mutatkozott be a válogatottban, azóta 18 mérkőzésen egy gólt szerzett.

Lisszaboni klubcsapatában az előző idényben 31 bajnoki találkozón 34 alkalommal talált be, a mostani szezonban pedig 26 meccs után 25 gólja van.

Ronald Koeman a holland szövetség honlapján sajnálatát fejezte ki a csatár döntése miatt, amit tiszteletben tart. Hangsúlyozta, már a kinevezése után világosan elmondta, hogy az első négy felkészülési mérkőzésen sok játékost és többféle taktikát ki fog próbálni a csapattal.

A hollandok – akik nem jutottak ki a nyári, oroszországi világbajnokságra – legközelebb május 31-én lépnek pályára, amikor Szlovákiával találkoznak, majd június 4-én Olaszország vendégei lesznek.

Borítókép: Dost az Atlético Madrid elleni Európa-liga elleni meccsen

AFP / ANADOLU AGENCY / Burak Akbulut

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában