hat év után

2018.04.23. 13:18

Ismét az élvonalba jutott a becsődölt svájci bajnok

Hat év után jutott vissza az élvonalba a kétszeres svájci bajnok Neuchatel Xamax labdarúgócsapata, amely 2012 januárjában csődbe jutott és emiatt visszasorolták az ötödosztályba, az amatőrök közé.

A másodosztályú bajnokságban éllovas Neuchatel Xamax feljutása vasárnap vált biztossá, amikor a 30. fordulóban a 20 pontos hátránnyal második helyen álló FC Schaffhausen otthon 4-2-re kikapott a Rapperswil-Jonától.

A kétszeres svájci bajnok (1987, 1988) a 2011/12-es szezonra 20 millió svájci frankos (5,2 milliárdos forintos) adósságot halmozott fel. A csapatot kizárták a bajnokságból, a csecsenföldi tulajdonos, Bulat Csagajev üzletember ellen pedig eljárás indult, amelynek végén több vádpontban is bűnösnek találták és hároméves börtönbüntetést szabtak ki rá.

A svájci klub tiszteletbeli elnöke a nemzetközi szövetség (FIFA) volt első embere, Joseph Blatter, aki a 70-es években a Neuchatel Xamax igazgatósági tagja volt, mielőtt csatlakozott volna a sportág vezető szervezetéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában