nba-rájátszás

2018.04.16. 09:35

Rosszul kezdett a Cleveland

Rosszul kezdte a rájátszást a tavalyi nagydöntős Cleveland Cavaliers, mely simán kikapott a vendég Indiana Pacerstől vasárnap, a párharc első mérkőzésén.

CHICAGO, USA - MARCH 18: LeBron James (23) of Cleveland Cavaliers in action during the NBA basketball match between Chicago Bulls and Cleveland Cavaliers at the United Center in Chicago, Illinois, United States on March 18, 2018. Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Bilgin S. Sasmaz

A LeBron James vezette Cavaliers az első negyed végére 21 pontos hátrányba került, majd hiába zárkózott fel 7 pontra, nyolc év után elvesztette első főcsoport-negyeddöntős meccsét. A Cavs sztárja 24 ponttal zárt, de a kezdőötös többi tagja összesen csak 25 pontot hozott össze. A Pacers legjobbja Victor Oladipo lett 32 ponttal.

Az alapszakaszgyőztes Houston a vártnál nehezebben gyűrte le a Minnesotát. A Timberwolves még az utolsó percben is csak hárompontos hátrányban volt, és ha Jimmy Butler triplája célba ér, hosszabbításra menthette volna a találkozót. A 44 pontos James Harden vezette Rockets 37 triplakísérletéből csak tíz hullott a gyűrűbe.

A Boston-Milwaukee mérkőzésen ugyanakkor pontos volt a dudaszós hármas: a vendégek Khris Middleton 11 méterről elengedett szenzációs dobásával harcolták ki a ráadást. Middleton végül hiába jutott 31, Giannisz Antetokunmpo pedig 35 pontig, a túlórában a Celtics volt jobb.

Az Oklahoma City főként Paul George 36 és az előző idény legjobbjává választott Russell Westbrook 29 pontjával verte a Utah-t. Az olimpiai bajnok George nyolc triplát szerzett, ennyit még senki sem dobott a Thunderből a rájátszásban.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Keleti főcsoport:

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 80-98

Boston Celtics-Milwaukee Bucks 113-107 – hosszabbítás után

Nyugati főcsoport:

Oklahoma City Thunder-Utah Jazz 116-108

Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 104-101

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Borítókép: most Lebron sem tudott segíteni a csapaton

AFP / ANADOLU AGENCY / Bilgin S. Sasmaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában