nehéz döntés

2018.04.09. 20:21

Torres lezárja a madridi éveket

Az idény végén elhagyja nevelőegyesületét, az Atlético Madridot a korábbi spanyol válogatott futballista, Fernando Torres.

Atletico Madrid's Spanish forward Fernando Torres warms up prior to the UEFA Europa League Round of 16 second leg football match between FC Lokomotiv Moscow and Club Atletico de Madrid on March 15, 2018 in Moscow. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV

„Ez az utolsó idényem a klubnál, nem volt könnyű a döntés” – mondta hétfőn a 34 éves csatár, aki tavaly nyáron hosszabbított – 2018-ig – szerződést.

Torres 2001-ben, 17 évesen debütált az Atléticóban, amelyben 2007-ig játszott. A folytatásban a Liverpoolban, a Chelsea-ben és az AC Milanban légióskodott, majd 2015 elején visszatért Madridba.

A válogatottal 2008-ban Európa-bajnok lett, a németek elleni, bécsi döntőben ő szerezte az egyetlen gólt. Két évvel később világbajnoki címet szerzett, majd 2012-ben megvédte Eb-címét a spanyol csapattal.

Bár a 110-szeres válogatott Torres távozik a fővárosi klubtól, a pályafutását nem fejezi be, mint mondta, készen áll egy új kihívásra. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy hova igazol.

Borítókép: Torres a moszkvai Európa-liga meccsen

AFP PHOTO / Kirill Kudryavtsev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában