lenyűgözte a közönséget

2018.05.20. 13:57

Az oroszok 17 éves tehetsége nyert a műúszó vk-n

Varvara Szubbotina az egész verseny eddigi legmagasabb, 95 feletti pontszámával nyerte meg az egyéni szabadprogramot a Budapesten zajló szinkronúszó világkupaversenyen. Legjobb magyarként Kiss Szofi hetedik lett.

A 17 éves Szubbotina teljesen elvarázsolta a Duna Aréna közönségét, ugyanis végtagjait bármilyen irányban és szögben képes hajlítani. Előadása során a sarka nagyjából húsz másodpercenként tűnt fel a feje felett, olykor mindkettő. „Nagyon örülök, hogy életem első felnőtt versenyén sikerült két aranyérmet nyernem, az eredménnyel is elégedett vagyok, de júliusban, a junior világbajnokságon még erősebb és még jobb leszek” – mondta Szubbotina, aki július 18. és 22. között újra szerepel majd a Duna Arénában.

Mögötte az ukránok csillaga, Jelizaveta Jakno lett a második, míg az olasz Linda Cerruti a harmadik, bár a másik ukrán, Anasztaszja Szavcsuk több pontot kapott, de az egy nemzet, egy rangsorolt induló szabály miatt előbbinek jutott a bronzérem.

A magyarok közül a várakozásoknak megfelelően Kiss Szofi kapta a legmagasabb pontszámot, ami közelít a 80-as határhoz, ezzel hetedik lett, míg Szabó Veronika 11., Rényi Liuca 13. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában