arsenal

2018.05.23. 13:22

Hivatalos: Emery váltja Wengert

A spanyol Unai Emery veszi át Arsene Wenger helyét az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.

(FILES) In this file photo taken on September 13, 2016, Paris Saint-Germain's Spanish head coach Unai Emery (L) shakes hands with Arsenal's French manager Arsene Wenger during the UEFA Champions League Group A football match between Paris-Saint-Germain and Arsenal FC, at the Parc des Princes stadium in Paris. Unai Emery has been appointed as the new manager of Arsenal, the club announced on May 23, 2018. "Unai Emery is to become our new head coach," said a statement on the club's website. "He joins the club after completing a two-year spell at Paris Saint-Germain, where he recently landed the treble of Ligue 1, Coupe de France and the Coupe de la Ligue." / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Franck Fife

Az elmúlt két szezonban a Paris Saint-Germaint irányító tréner érkezését a szigetországi sajtó az elmúlt napokban már tényként kezelte, a londoni klub pedig szerda délelőtt jelentette be hivatalosan a kinevezését.

„Unai kiemelkedő eredményekkel rendelkezik, több klasszissá váló fiatal játékost nevelt ki karrierje során.

Izgalmas és progresszív játékot játszat csapataival, ami tökéletesen illeszkedik az Arsenal filozófiájába”

- olvasható Ivan Gazidisnak, a klub főigazgatójának a szerdai közleményében.

Emery a PSG-vel idén a bajnokságot, a Francia Kupát és a Ligakupát is megnyerte, míg egy évvel korábban utóbbi két sorozatban diadalmaskodott, a Bajnokok Ligájában viszont elmaradt a várakozástól, mindkétszer a nyolcaddöntőben búcsúzott az együttese. A francia sztárcsapatot megelőzően a Sevilla trénere volt, amellyel háromszor nyerte meg sorozatban az Európa-ligát.

Az Arsenalnál

Emerynek súlyos örökséget kell átvennie, a csapatot ugyanis a legutóbbi 22 évben Arsene Wenger irányította.

A francia szakember – aki egy hónapja jelentette be, hogy távozik – a londoni egyesület történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő trénere volt. A gárdával háromszor nyert angol bajnoki címet (1998, 2002, 2004) és hétszer FA Kupát (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017).

Borítókép: AFP PHOTO / Franck Fife

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában