nationalelf

2018.05.17. 13:10

Sandro Wagner lemondta a válogatottságot

Lemondta a válogatottságot Sandro Wagner, a német labdarúgó azt követően hozta meg döntését, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány nem nevezte őt a bő világbajnoki keretbe.

(FILES) Germany's striker Sandro Wagner reacts during the international friendly football match between Germany and Brazil in Berlin, on March 27, 2018. Wagner declared his resignation from the German national football team in an interview with German tabloid "Bild" on May 16, 2018, one day after he was not named into the pre-squad of German national team coach Joachim Loew for the 2018 FIFA Football World Cup. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / ALTERNATIVE CROP

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Robert Michael

A Bayern München 30 éves támadója a Bild újságnak elmondta: csalódottan vette tudomásul, hogy kimaradt a keretből, mert nagyszerű lett volna a világbajnokságon játszani. Az oroszországi vb-re utazó honfitársainak pedig azt kívánta, hogy „világbajnokként térjenek vissza”.

„Számomra egyértelmű, hogy nem illek bele az edző elképzeléseibe, mivel mindig nyitott, őszinte és közvetlen vagyok” – tette hozzá.

Löw három csatárt jelölt a bő keretbe, a stuttgarti Mario Gomezt, a freiburgi Nils Petersent és a lipcsei Timo Wernert, míg Sandro Wagnert – aki a tavaszi szezonban Robert Lewandowski cseréjeként 14 bajnoki mérkőzésen nyolcszor volt eredményes – kihagyta a listáról.

Wagner 29 évesen mutatkozott be a német válogatottban, amelyben nyolc találkozón öt gólt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában