Sértő gesztusok

2018.06.24. 12:34

A FIFA fegyelmi eljárást indított Xhaka és Shaqiri ellen

A két koszovói albán származású svájci játékos az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel találatuk után a Szerbia elleni mérkőzésen.

goalkeeper Granit XHAKA (SUI) celebrates after the goal to make a 1-1 equalizer for Switzerland, jubilation, cheering, cheering, joy, cheers, celebrate, goaljubel, Serbia (SRB) - Switzerland (SUI) 1: 2, preliminary round, Group E , Game 26, on 22/06/2018 in Kaliningrad; Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a svájci Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a Szerbia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen látott gólörömük miatt.

A 2-1-re megnyert péntek esti, kalinyingrádi meccsen a svájciak gólszerzői az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel.

A BBC beszámolója szerint két mérkőzésre szóló eltiltás várhat a játékosokra.

Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, a két ország kapcsolata továbbra is rendkívül feszült.

A FIFA közölte, Mladen Krstajic szerb szövetségi kapitány ellen is eljárást indítottak, mert a mérkőzés után azt nyilatkozta, Felix Brych játékvezetőnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

A nemzetközi szövetség kivizsgálja a szerb szurkolók viselkedését, politikai tartalmú lelátói állásfoglalását is.

Borítókép: Granit Xhaka gólöröme. Forrás: AFP / Elmar Kremser / Sven Simon / dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában