hallei tenisztorna

2018.06.24. 15:35

Federer kikapott a döntőben

A horvát Borna Coric nyerte a 2,1 millió euró (683 millió forint) összdíjazású hallei füves pályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három játszmában legyőzte a világelső Roger Federert.

24 June 2018, Germany, Halle, Tennis, ATP-Tour, Single, Men, Finals: Borna Coric from Croatia wins against Roger Federer from Switzerland. The second place Roger Federer (2R) stands next to the winner of the tournament Sieger Borna Coric (R). Tour director Ralf Weber (L) and the model Eva Herzigova stand in the background. Photo: Friso Gentsch/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Friso Gentsch

A kilencszeres hallei bajnok svájci klasszis az első szett rövidítésében két játszmalabdát is kihasználatlanul hagyott, s bár a második játékrészben ő volt a jobb, a harmadikban 2:2 után egyetlen játékot sem nyert, így Coric győzött.

A horvát játékosnak ez volt a második tornagyőzelme.

Federer a vereségével elveszíti a világranglista-elsőségét is, hétfőtől – 50 pontos előnnyel – ismét Rafael Nadal lesz az éllovas.

Eredmény, döntő:

Coric (horvát)-Federer (svájci, 1.) 7:6 (8-6), 3:6, 6:2

Borítókép: Federer és Coric a díjakkal

AFP / DPA / Friso Gentsch

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában