a szenvedély hiánya

2018.06.15. 10:36

Maradona beszólt a 2026-os vb miatt

Diego Maradona élesen bírálta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdai döntését, mely szerint az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó ad otthont a 2026-os világbajnokságnak.

80612247. Metepec, 12 Jun 2018 (Notimex-Especial). A partir de este miércoles llega a la pantalla y a los micrófonos de Radio y Televisión Mexiquense, “De la mano del diez”, programa conducido por el exfutbolista argentino Diego Armando Maradona y el periodista Víctor Hugo Morales., quienes realizarán análisis de la jornada mundialista Rusia 2018. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/SPO/RUSIA

Forrás: AFP/NOTIMEX/CORTESÍA

Fotó: NOTIMEX

A Moszkvában tartózkodó argentin sztár elsősorban a térségben hiányzó futballszenvedélyt és a játék gyenge színvonalát kifogásolta.

„A kanadaiak jó síelők, az amerikaiak pedig csak a reklámidőre hajtanak. Mexikó sem érdemli meg a rendezést, mert ha Brazíliával vagy Németországgal találkoznak, akkor bumm, máris kiestek”

- méltatlankodott az ex-csatár, aki 1986-ban éppen Mexikóban lett világbajnok.

Az 57 éves Maradonát az is bosszanthatta csütörtökön, hogy

nem ismerte fel őt a vb-nyitómeccsnek otthont adó Luzsnyiki Stadion biztonsági személyzete.

A küldöttsége hiába kérlelte a különleges egység tagjait, nem nyitották ki neki a parkoló kapuját, így máshol kellett megállnia.

A FIFA-kongresszus döntése során – amely egy nappal az oroszországi vb rajtja előtt született – a közös amerikai pályázat 134 szavazatot kapott, míg a másik kandidáló, Marokkó 65-öt.

Borítókép: AFP / NOTIMEX / CORTESÍA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában