FIFA

2018.06.06. 13:56

Nem tartanak rendbontásoktól a vb-n

Nem tart rendbontásoktól a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságon Helmut Spahn, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) biztonsági főnöke.

„A feleségem és a hét, illetve kilencéves fiam magánszemélyként több mérkőzést is a helyszínen tekint meg. Ha bármi kétségem lenne a testi épségüket illetően, akkor lebeszéltem volna őket az utazásról” – jelentette ki a német szakember, aki tavaly május óta tölti be FIFA-tisztségét.

Az 57 éves Spahn emlékeztetett arra, hogy Oroszország 1,4 milliárd eurót költött a 2014-es téli olimpia biztonságára, és noha a futball-vb-ről nem tudni konkrét számokat, minden bizonnyal meghaladják ezt az összeget, mivel sokkal nagyobb kiterjedésű eseményről van szó.

„Az oroszok elvileg nagyon-nagyon jól felkészültek a rendezésre, elégedett vagyok az előkészületekkel” – jelentette ki a frankfurti különleges egység korábbi vezetője, hozzátéve, több százezerre tehető a vb biztonságáért felelős személyek száma. „Negyvenezren jönnek a polgári védelemtől, 14 ezren pedig a különféle őrző-védő szervezetektől. Ehhez társulnak még a rendőrök, nemzeti gárdisták, katonák és a titkosszolgálat munkatársai” – sorolta Spahn.

Ami a terrorfenyegetettséget illeti, az oroszok csak Kalinyingrádnál egy rombolót, két fregattot, négy korvettet és két antiterrorista gyorsnaszádot állomásoztatnak, emellett a légierő és a páncélosok is készenlétben állnak.

„A terrorveszély talán valamivel kisebb, mint Franciaországban, Angliában vagy Németországban” – vélekedett a FIFA biztonsági főnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!