Negyeddöntők

2018.07.06. 17:57

A franciák jutottak a négy közé

Többek között egy óriási kapushiba is az oka annak, hogy Suarezék is kénytelenek hazamenni.

Elsőként a francia válogatott jutott be a legjobb négy közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután az első pénteki negyeddöntőben 2-0-ra legyőzte Uruguay csapatát Nyizsnyij Novgorodban.

Az első negyeddöntőn nem tudta vállalni a játékot az uruguayiak egyik legjobbja, Edinson Cavani, aki még a portugálok elleni nyolcaddöntőben szenvedett vádlisérülést. Helyén Luis Suárez mellett Cristhian Stuaninak szavazott bizalmat a támadósorban Óscar Tabárez szövetségi kapitány, akinek ez volt a 20. vb-mérkőzése – ezzel az örökranglista negyedik helyére jött fel.

A találkozó első negyedórája eseménytelenül telt, a 15. percben a vb-n háromgólos Kylian Mbappé fejelhetett kapura alig hét méterről, teljesen egyedül állva, ám csúnyán elpuskázta a lehetőséget.

A franciák labdabirtoklási fölénye a folytatásban sem igazán szült helyzeteket, ennek ellenére a hajrában rögzített helyzetből megszerezték a vezetést: Varane találata azt jelentette, hogy az európaiak 1985 óta először lőttek gólt az uruguayiaknak. A szünet előtt Martin Cáceres – ugyancsak szabadrúgás utáni – fejesénél Hugo Lloris hatalmas bravúrral védett, így a franciák előnnyel mehettek az öltözőbe.

A fordulás után ismét negyedórának kellett eltelnie az első komolyabb történésig: Antoine Griezmann kísérleténél Fernando Muslera hatalmasat hibázott, így kétgólosra nőtt a francia előny.

A mérkőzés utolsó harmada jobbára mezőnyjátékkal telt: az Eb-döntős franciák nem akartak, a dél-amerikaiak pedig nem igazán tudtak veszélyes támadást vezetni.

A franciák tizedik meccsükön maradtak veretlenek a vb-n dél-amerikai csapattal szemben, míg Uruguay sorozatban négy, európai csapat felett aratott vb-győzelem után kapott ki a kontinens valamely gárdájától.

Franciaország válogatottja – mely sikerével továbbra is veretlen a tornán – legutóbb 2006-ban jutott el az elődöntőig. A franciák kedden, Szentpéterváron lépnek pályára az elődöntőben, ellenfelük a 20 órakor kezdődő belga-brazil párharc továbbjutója lesz.

Eredmény, negyeddöntő: Franciaország-Uruguay 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Varane (40.), Griezmann (61.)

Borítókép: Fernando Muslera uruguayi kapus kezéről a hálóba kerül a francia Antoine Griezmann lövése az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének Uruguay-Franciaország mérkőzésén Nyizsnij Novgorodban 2018. július 6-án. Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában