nehézsúly

2018.07.16. 16:00

Joshua Povetkinnel csap össze a Wembleyben

A várakozásoknak megfelelően az orosz Alekszandr Povetkinnel találkozik szeptember 22-én, a Wembley Stadionban a nehézsúlyú világbajnok ökölvívó, Anthony Joshua.

(FILES) In this file photo taken on April 01, 2018 Anthony Joshua of Great Britain celebrates victory over Joseph Parker of New Zealand (out of frame) following their heavyweight unification bout at Principality Stadium in Cardiff. Britain's Anthony Joshua will defend his World Boxing Association, World Boxing Organization and International Boxing Federation heavyweight titles against Russia's Alexander Povetkin at London's Wembley Stadium on September 22, promoter Eddie Hearn announced July 16, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Oli Scarff

A meccset a promótere, Eddie Hearn jelentette be hétfőn.

A 28 éves brit bokszoló menedzsmentje már július elején közölte, hogy a három nagy szervezet (WBA, IBF, WBO) világbajnoki övét birtokló öklöző előbb szeptember 22-én, majd április 13-án lép szorítóba a legnagyobb angol stadionban, az ellenfelek kiléte azonban bizonytalan volt.

Mivel Povetkin a WBA hivatalos nehézsúlyú kihívója, várható volt, hogy ő lesz az őszi rivális, míg áprilisban a Boksz Világtanács (WBC) címvédőjével, az amerikai Deontay Wilderrel vívhat Joshua címegyesítő mérkőzést, amennyiben legyőzi Povetkint.

Az utóbbi elleni összecsapáson a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) öve mellett a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címe is tét lesz.

A 21 profi mérkőzés után is veretlen Joshua 2017 áprilisában már bokszolt a Wembleyben: az ukrán Volodimir Klicsko elleni találkozót 90 ezer ember látta a helyszínen. Azóta kétszer is a cardiffi Millennium Stadionban mérkőzött, összesen 150 ezer néző előtt.

A 38 éves Povetkin 2005 óta profi, 35 meccsén mindössze egyszer szenvedett vereséget, 2013-ban Klicskótól kapott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában