elnöki ügy

2018.09.12. 13:50

A legendás csatár újra magára öltötte a címeres mezt

Néhány héttel 52. születésnapja előtt ismét pályára lépett a libériai labdarúgó-válogatottban Georghe Weah, a 90-es évek legendás csatára.

Liberia's president-elect and former football star George Weah gestures during a friendly football match between Weah All Stars team and Armed Forces of Liberia team on January 20, 2018, in Monrovia, two days ahead of his inauguration. / AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO

Fotó: AFP

Az afrikai ország jelenlegi elnökét a Nigériával hazai pályán játszott keddi barátságos találkozón cserélték be a 79. percben. Weah-nak ez volt a 61. válogatott fellépése.

A Monroviában rendezett találkozót a libériai szövetség azért szervezte, hogy visszavonultassa Weah 14-es számú mezét, az elnök pályára lépése ugyanakkor meglepetést okozott a nézőknek, akik hatalmas üdvrivalgással fogadták az egykori sztárcsatárt.

Weah – akit december végén nagy többséggel választottak meg Libéria államfőjének – a 1990-es években a világ egyik legjobb csatárának számított. Játszott többek között az AS Monacóban, a Paris Saint-Germainben, az AC Milanban, a Manchester Cityben és a Chelsea-ben is, 1995-ben pedig megkapta az Aranylabdát, illetve a FIFA év játékosa díjat. Ez a duplázás addig és azóta sem sikerült más afrikai futballistának.

Borítókép: Weah még mindig érzi a lasztit

AFP PHOTO / Issouf Sanogo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában