vallomás

2018.09.13. 14:42

Räikkönen: nem én döntöttem úgy, hogy elhagyom a Ferrarit

A 2007-es világbajnok finn pilóta a keddi bejelentés óta először nyilatkozott a Ferrarival történő szakítás hátteréről.

Szingapúr, 2018. szeptember 13. Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pályán tartott sajtótájékoztatón Szingapúrban 2018. szeptember 13-án. A futamot szeptember 16-án rendezik. (MTI/EPA/Franck Robichon)

A 2007-ben világbajnok Kimi Räikkönen a keddi hivatalos bejelentést követően a hétvégi Forma-1-es Szingapúri Nagydíj helyszínén nyilatkozott először arról, hogy nem az ő döntése miatt távozik a Ferraritól, amellyel egyetlen vb-címét nyerte 11 évvel ezelőtt.

A 38 éves finn pilótát arról is kérdezték, hogy miért éppen a Sauber istállóban folytatja a pályafutását. „Miért ne? Megvan az oka, ez elegendő a számomra” – válaszolt tömören Räikkönen, aki két évre írt alá a svájci székhelyű csapathoz, és most azt mondta, nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó istálló, amelynél az F1-ben vezet.

A finn sztár októberben lesz 39 esztendős, így ha kitölti a szerződését a Saubernél, akkor 41 évesen vonul majd vissza, s

ő lesz az a versenyző, aki a legtöbb F1-es futamon rajthoz állt.

A csúcstartó most a brazil Rubens Barrichello, aki 323 nagydíjon vett részt. Räikkönennek a hétvégi szingapúri GP lesz karrierje 286. F1-es viadala.

„Nem érdekelnek a rekordok”

- mondta erre a finn pilóta, és hozzátette: tisztában van vele, hogy jövőre a mezőny egyik legjobb autójából a középmezőnybe tartozó versenygépbe kell átülnie, de ez egyáltalán nem zavarja.

„Nem sok autó van a mezőnyben, amely képes a legjobb teljesítményre, de ez mindig is így volt. Igyekszem majd a legjobb tudásom szerint teljesíteni, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.”

- fogalmazott.

A Ferrari kedden jelentette be, hogy a szezon végén nem hosszabbít szerződést Räikkönennel, a helyére pedig szerződteti a Saubertől a tavalyi Forma-2-es bajnok, 20 éves monacói Charles Leclercet.

Borítókép: Räikkönen a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pályán tartott sajtótájékoztatón Szingapúrban 2018. szeptember 13-án. A futamot szeptember 16-án rendezik. (MTI/EPA/Franck Robichon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában