bundagyanú

2018.10.12. 18:40

Direkt verethette magát tönkre Párizsban a Crvena zvezda

A L'Équipe francia sportnapilap értesülése szerint a szerb Crvena zvezda csalás miatt kapott ki 6-1-re a Paris Saint-Germain otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének múlt szerdai játéknapján.

Neymar Jr #10 of PSG during the UEFA Champions' League football match Paris Saint Germain (PSG) against Red Star Belgrade at the Parc des Princes stadium in Paris on October 3, 2018. (Photo by Julien Mattia/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

Az újság pénteki beszámolója szerint az európai szövetség (UEFA) értesítése után a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló francia ügyészség (PNF) nyomozást indított az ügyben. Az UEFA információi szerint a belgrádi klub egyik vezetője – más személyek segítségével – jelentős összeggel, csaknem ötmillió euróval fogadott a világhálón csapata ötgólos vereségére. Nyereménye több tízmillió euró volt.

Az online szerencsejátékok szabályozásáért felelős francia szervezet (ARJEL) közölte, nem észlelt gyanús fogadást ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban.

A Crvena zvezda – amely legutóbb az 1991/92-es idényben volt főtáblás a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyet akkor még BEK-nek hívtak – péntek esti közleményében visszautasította a francia lap állításait.

A belgrádiak hangsúlyozták, hogy a leírtak súlyosan károsítják klubjuk hírnevét, ezért felszólították az UEFA-t, hogy végezzen alaposan vizsgálatokat Franciaországban és Szerbiában is az igazság kiderítése érdekében.

Borítókép: Neymarék lehet, hogy nem csak önerőből gyalogoltak át az ellenfélen

AFP / NurPhoto / Julien Mattia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában