tenisz

2018.10.13. 12:47

Djokovic az első döntős Sanghajban

A volt világelső könnyedén legyőzte német ellenfelét.

Sanghaj, 2018. október 13. A szerb Novak Djokovic a német Alexander Zverev elleni játszma közben a sanghaji tenisztorna negyeddöntőjében 2018. október 13-án. Djokovic 6:2, 6:1 arányú győzelemmel jutott a döntőbe. (MTI/AP/Andy Wong)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andy Wong

Elsőként Novak Djokovic jutott be a döntőbe a 9,22 millió dollár (2,6 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

A volt világelső, és a tornán másodikként kiemelt szerb játékos a szombati első elődöntőben a Sanghajban negyedikként rangsorolt német Alexander Zverevet győzte le két nagyon sima szettben, összesen három játékot engedve át ellenfelének.

Az AP beszámolójában megemlíti, hogy

a világranglistán jelenleg második, 31 éves Djokovic semmi esélyt nem adott a nemzetközi sportági rangsorban ötödik Zverevnek azon a meccsen, amely éppen az 1000. volt karrierjében.

A szerb pillanatnyi mérlege: 827 győzelem és 173 vereség. Djokovic sorozatban 17. ATP-mérkőzésén jutott túl sikerrel, és ha a döntőben is diadalmaskodik, 72. tornaelsőségét ünnepelheti. Korábbi három sanghaji fináléját kivétel nélkül megnyerte.

A másik ágon egy szintén korábbi világranglista-vezető, a címvédő és első helyen kiemelt svájci Roger Federer a lajstromban 13. horvát Borna Coriccsal vív meg.

Eredmény, elődöntő:

Djokovic (szerb, 2.)-A. Zverev (német, 4.) 6:2, 6:1

Borítókép: Djokovic a Zverev elleni játszma közben

MTI/AP / Andy Wong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában