Ellenfél, nem ellenség

2018.10.09. 12:35

Hamilton több tiszteletet követel a riválisának

A brit Forma-1-es pilóta rendkívüli sportszerűségről tett tanúbizonyságot, amikor kiállt Vettel mellett.

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Grand Prix of Russia, #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas Motorsport), 29.09.2018. | usage worldwide

Lewis Hamilton 67 pontra növelte az előnyét a vb-összetettben az újabb hibákat elkövető riválisa, Sebastian Vettel előtt. A német több kritikát is kapott az idei teljesítményét illetően, míg a legutóbbi Japán Nagydíj után az olasz sajtó egészen odáig ment, hogy azt állította, a ferraris gyenge versenyző, aki nem képes tanulni a hibáiból, miközben már nem tud jó döntéseket hozni – foglalja össze a történéseket az nso.hu, mely a médiumokban megjelent kritikákból is idéz:

„A Ferrari romokban. Ott vannak a hibázó stratégák, a gyenge versenyző, aki nem képes tanulni a hibáiból, a csapatfőnök, aki a saját csapatát támadja, illetve egy hanyatló autó” – emeli ki az nso.hu a La Gazzetta dello Sport sorait.

Mint írják, mindezek után nem várt személy kelt a német pilóta védelmére: Hamilton Instagram-oldalán üzent a sajtónak.

„Úgy érzem, a médiának egy kicsit több tiszteletet kellene tanúsítani Sebastian iránt. Egyszerűen el sem tudjátok képzelni, milyen nehéz ilyen magas szinten teljesíteni, és ez igaz mindegyik sportolóra, aki kimagaslik a maga területén.

Mivel emberek vagyunk, hibákat követünk el, így az számít igazán, miként tudunk felülemelkedni rajtuk”

– üzente a címvédő.

Borítókép: Sebastian Vettel és Lewis Hamilton az Orosz Nagydíjon, 2018. szeptember 29-én.

Forrás: AFP / HOCH ZWEI / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában