éttermi balhé

2018.10.09. 18:30

Kicsit elborult az orosz válogatott játékosok agya (videó)

Kihallgatásra idézte be kedden a moszkvai rendőrség Alekszander Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgókat, akik hétfő reggel egy étteremben két embert megtámadtak és megsebesítettek.

5657457 04.10.2018 Zenit's Aleksandr Kokorin celebrates his goal during the Europa League soccer match between Zenit St. Petersburg and Slavia Prague, in St. Petersburg, Russia, October 4, 2018. Alexei Danichev / Sputnik

Fotó: Sputnik

Pavel Kolobkov orosz sportminiszter az ügy kapcsán kijelentette, hogy a törvényeket minden állampolgárnak kötelessége betartani.

„Nem számít, hogy kiről van szó, egy labdarúgóról, vagy egy átlagos városlakóról, a törvény mindenkire vonatkozik” – jelentette ki Kolobkov, aki szerint

a két játékosnak számítania kell arra, hogy ha nem tudják bizonyítani ártatlanságukat, soha többé nem szerepelhetnek a válogatottban.

A sportminiszter kitért rá, az interneten is megtalálható videófelvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev tevékeny résztvevője volt az incidensnek, ráadásul a helyszínen lévő tanúk is megerősítették ezt.

Az ügyben megszólalt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is, aki úgy fogalmazott, a videófelvétel „elég kellemetlen.”

Az orosz sajtó a tanúvallomásokra hivatkozva azt közölte, hogy az incidensben az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik tisztségviselője olyan sérüléseket szenvedett, amelyek miatt kórházba kellett szállítani. A férfit a felvételek tanúsága szerint

az egyik labdarúgó egy székkel dobta fejbe, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető helyszínen tartózkodó sofőrjét is megverte.

Az idei oroszországi világbajnokságon Kokorin és Mamajev sem volt tagja a házigazdák csapatának, most a csütörtökön sorra kerülő, svédek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző válogatott összetartáson tartózkodnak Moszkvában.

Kokorin és Mamajev a 2016-os Európa-bajnokság alatt, az orosz együttes korai búcsúja után került a címlapokra azzal, hogy egy monacói buliban 250 ezer euró (81 millió forint) értékben rendelt pezsgőt.

Borítókép: Kokorin a Zenit színeiben, miután betalált a Slavia Praha kapujába az EL-ben

AFP / Sputnik / Alexei Danichev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában