késő bánat

2018.10.12. 16:15

Letartóztatták a balhézó orosz focistákat

Egy moszkvai bíróság elrendelte Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgók letartóztatását, akik hétfő reggel egy étteremben – Kokorin öccsével együtt – két embert megtámadtak és megsebesítettek.

5664417 11.10.2018 Soccer player Pavel Mamaev waits in a court room in Moscow, Russia, October 11, 2018. The Tverskoy District Court is considering to put soccer players Pavel Mamaev and Alexander Kokorin under arrest after two brawl incidents. On Monday media reported that the two attacked other men ending up with head injuries and hospitalization of the victims. Iliya Pitalev / Sputnik

Fotó: Sputnik

A futballisták börtönbüntetésre számíthatnak tettükért, s a mostani döntés szerint két hónapig előzetes letartóztatásban maradnak, ahogy Kokorin testvére is. A bíróság bejelentése szerint a három férfi ellen huliganizmus a vád, melyért hét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

A játékosok tettéről videofelvétel készült, mely az interneten is látható. Az eset kirobbanása után Pavel Kolobkov orosz sportminiszter kijelentette: a felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev tevékeny résztvevője volt az incidensnek, ráadásul a helyszínen lévő tanúk is megerősítették ezt. A tárcavezető hozzátette, hogy a törvényeket minden állampolgárnak kötelessége betartani, s

a két játékosnak számítania kell arra, hogy ha nem tudják bizonyítani ártatlanságukat, soha többé nem szerepelhetnek a válogatottban.

Az orosz sajtó a tanúvallomásokra hivatkozva azt közölte, hogy az incidensben az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik tisztségviselője olyan sérüléseket szenvedett, amelyek miatt kórházba kellett szállítani. A férfit a felvételek tanúsága szerint

az egyik labdarúgó egy székkel dobta fejbe, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető helyszínen tartózkodó sofőrjét is megverte.

Az idei oroszországi világbajnokságon Kokorin és Mamajev sem volt tagja a házigazdák csapatának, Moszkvában pedig a csütörtöki, svédek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést (0-0) megelőző válogatott összetartáson tartózkodtak.

A két futballista a 2016-os Európa-bajnokság alatt is botrányba keveredett: az orosz együttes korai búcsúja után azzal kerültek ugyanis a címlapokra, hogy egy monacói buliban 250 ezer euró (81 millió forint) értékben rendeltek pezsgőt.

Kokorin a bíróságon azt állította, hogy megbánta tettét, s az egyik áldozattól már elnézést kért, a bíró azonban így is elutasította ügyvédje azon kérelmét, hogy szabadlábra helyezzék.

Borítókép: Mamajev a bíróságon lehet arra gondol, hogy nem kellett volna székkel dobálózni, mert az nem arra való

AFP / Sputnik / Iliya Pitalev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában