BL-nyilatkozatok

2018.10.03. 11:10

Niko Kovac: számomra rejtély, amit láttam

Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője összezavarodott és tehetetlennek érezte magát, miután csapata otthon 1-1-es döntetlent játszott az Ajax-szal kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A Manchester Unitedet irányító José Mourinho elfogadta a kritikákat a vendég Valencia ellen elért gól nélküli döntetlen után.

Niko KOVAC (coach FC Bayern Munich), skeptical, single image, single cut motif, portrait, portrait, portrait. FC Bayern Munich-Ajax Amsterdam 1-1, Soccer Champions League, Group E, on 02/10/2018. ALLIANZAREN A. | usage worldwide

Fotó: Picture-Alliance/AFP

A német bajnok jól kezdett az amszterdami csapat ellen, a negyedik percben már vezetett is, azonban az Ajax még az első félidő közepén egyenlíteni tudott, sőt, több helyzete volt, mint ellenfelének.

„Meglepődtem, nem is kicsit, mert nem számítottam ilyen formahanyatlásra”

- jelentette ki Niko Kovac az összecsapást követő sajtótájékoztatón. Hozzátette, rejtély a számára, hogy játékosai miért futballoztak mélyen a tudásuk alatt, s egyelőre nem tud választ adni arra a kérdésre, hogy a Bayern a legutóbbi három mérkőzéséből miért nem tudott egyet sem megnyerni. A müncheni együttes múlt kedden 1-1-et játszott a vendég Augsburggal, majd pénteken 2-0-ra kikapott Berlinben a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-től.

„Természetesen nem vagyunk hozzászokva az ilyesmihez, és nem is akarunk így játszani, de

olyan sem létezik, hogy egy hét leforgása alatt minden csak úgy rosszra fordul”

- értékelt Arjen Robben, a Bayern holland támadója. „Nagy szükségünk van egy győzelemre, mert az visszaterelne minket a helyes irányba” – tette hozzá.

Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője büszke volt a játékosaira, akik szerinte „lazán és bátran” futballoztak, és megérdemelték volna a győzelmet: „Manapság nem megszokott, hogy bármelyik csapat akár egy pontot is elhozzon Münchenből.”

Man. United-Valencia

Manchesterben kedd este a United szurkolói sem örülhettek győzelemnek. José Mourinho csapata 0-0-t játszott a Valenciával, és a portugál szakember ezúttal elismerte, hogy sem védekezésben, sem támadásban nem tudtak megfelelő teljesítményt nyújtani.

„Elegendő ok van arra, hogy jogosan kritizáljanak engem”

- jelentette ki Mourinho, akit sajtóértesülések szerint rövidesen Zinedine Zidane válthat az MU kispadján. „A játékosaim próbálkoztak, de

technikailag nincs meg az a tudásunk, hogy hátulról építkezve támadjunk.

A csatáraink pedig nem a legjobb időszakukat élik az egyéni tudásuk és az önbizalmuk szempontjából” – magyarázta a tréner.

„Nehéz időszakot élünk most át, de mi vagyunk az egyetlenek, akik képesek ezt pozitív irányba terelni. Az öltöző egységes, összetartunk, hogy elérjük a céljainkat” – nyilatkozta Chris Smalling, a United védője.

CSZKA-Real Madrid

A címvédő Real Madrid a sérült Isco, Marcelo és Gareth Bale nélkül 1-0-s vereséget szenvedett a CSZKA Moszkva otthonában, így a bajnokságban és a BL-ben sorozatban három meccsen maradt nyeretlen – és gólképtelen – a királyi gárda.

„A hazai pálya előnye és a gyorsan megszerzett vezető gól segített az ellenfelünknek, nekünk azonban ki kellett volna használni a helyzeteinket” – mondta Julen Lopetegui, a Real vezetőedzője, aki szerint „előbb-utóbb” sikerül gólt szereznie a csapatának, ehhez azonban minden mérkőzésen sok lehetőséget kell kialakítaniuk.

Hoffenheim-Man. City

A magyar válogatott Szalai Ádámmal felálló Hoffenheimnek majdnem sikerült a bravúr az angol bajnok Manchester City ellen. A német csapat az első percben megszerezte a vezetést, ám Sergio Agüero néhány perccel később egyenlített, majd David Silva 87. percben lőtt góljával végül az angoloké lett a három pont.

„Nincs túl sok tapasztalatunk a BL-ben, ma este pedig nagyon sokat tanultunk, ami fontos a klub jövője szempontjából” – értékelte a nehezen kicsikart sikert Josep Guardiola, a City vezetőedzője. Hozzátette, ebből a mérkőzésből is jól látható, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban nincsenek könnyű mérkőzések,

„nem terítik le senki elé a vörös szőnyeget, hogy sétáljon végig rajta”.

Julian Nagelsmann, a Hoffenheim 31 éves trénere azt mondta, bár sokat hibáztak, összességében jól tették a dolgukat annak ellenére, hogy a teljes keretből 10 játékos nem volt bevethető különböző okokból.

„Taktikai szempontból nagyon jól teljesítettünk, büszke vagyok a fiúkra. Nyilván kellemetlen az utolsó pillanatokban gólt kapni és veszíteni, de a mai teljesítményünkkel emelni tudtuk a csapat értékét” – jelentette ki a fiatal szakember.

Borítókép: Niko Kovac sem hiszi el, hogy az Ajax éppen lefocizza a bajorokat

AFP / DPA / Sven Simon / Frank Hoermann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában