pénteken döntő

2018.10.25. 19:15

Régi-új ellenfele szerint Fucsovics sokkal jobb, mint néhány éve volt

A korábbi két találkozójukhoz képest teljesen más mérkőzésre számít a Fucsovics Márton elleni negyeddöntőben Mihail Kukuskin a 2,2 millió euró (694 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 71. kazah játékos csütörtökön 7:6 (7-4), 6:4-re legyőzte az orosz Andrej Rubljovot a Stadthalle kistermében. A mérkőzés különlegességét az adta, hogy négy napon belül már másodszor csaptak össze az osztrák fővárosban. Vasárnap a 30 éves Kukuskin simán, 6:2, 6:3-ra nyert a selejtezőben, csakhogy Rubljovnak sem kellett hazautaznia, mivel négyen lemondták a részvételt, így szerencsés vesztesként ő is felkerült a főtáblára. Fucsovics is az utolsó pillanatokban történt visszalépéseknek köszönhette, hogy nem kellett selejteznie, hanem a legjobb 32 között kezdett.

A nyolcaddöntőben aztán az történt, amit Fucsovics edzője, Sávolt Attila szerdán jósolt: Rubljov szórta a 200 kilométer/óra feletti szervákat és a tenyeres nyerőket, míg Kukuskin a lapos labdáira és egyedi stílusú fonákjára épített. Az 1 óra 47 perces meccs végül a türelmesebb, stabilabb kazah sikerét hozta.

„A vasárnapi győzelmem semmit sem garantált ma Andrej ellen, aki ráadásul ezúttal sokkal jobban játszott, mint a selejtezőben. Sorozatban négy győzelemnél tartok, jól érzem magam a pályán, tegnap megvertem Grigor Dimitrovot is, úgyhogy nem panaszkodom” – mondta a volgográdi születésű teniszező az MTI-nek.

„Holnap Márton ellen azonban ismét be kell bizonyítanom, hogy jó formában vagyok, ami nem lesz egyszerű. Két challenger-tornán legyőztem őt, de az néhány éve volt, ő pedig teljesen más játékos lett. Rengeteget fejlődött, úgyhogy ha holnap kimegyek a pályára, biztos vagyok benne, hogy az utolsó pontig keményen kell majd küzdenem”

- tette hozzá.

A Fucsovics Márton-Mihail Kukuskin negyeddöntő pénteken 13 órakor kezdődik a Stadthalle nyolcezres nézőterű centerpályáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában