a tizedik

2018.11.26. 12:40

A Palmeiras nyerte a brazil bajnokságot

A Luis Felipe Scolari vezette Palmeiras nyerte meg a brazil labdarúgó-bajnokságot, miután vasárnap, az utolsó előtti fordulóban győzött, s ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második Flamengóval szemben.

A brazil válogatottal 2002-ben világbajnok Scolarit júliusban nevezték ki vezetőedzőnek, miután a csapat gyengén kezdte a szezont, s 15 fordulót követően csak a hetedik helyen állt, nyolc ponttal lemaradva az élen állóktól.

A 70 éves trénerrel aztán remekül szerepelt a gárda, 22 eddigi meccséből 16-ot megnyert, s hatszor döntetlent játszott, így előbb utolérte, majd meg is előzte riválisait. A Vasco da Gama elleni vasárnapi 1-0-s sikerrel pedig megszerezte története tizedik bajnoki címét.

Scolari harmadik alkalommal irányítja az együttest, ám ez az első bajnoki aranyérme a csapattal. Korábban csupán egyszer, 1996-ban a Gremióval nyerte meg hazája bajnokságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában