nba

2018.11.29. 12:30

Curry visszatérhet a hétvégén

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) címvédője, a Golden State Warriors szombattól újra számíthat egyik legjobbjára, Stephen Curryre, a San Antonio Spursnek viszont még vélhetőleg hosszú ideig nélkülöznie kell spanyol kosarasát, Pau Gasolt.

Curry november 8-án szenvedett ágyéksérülést, csapata pedig alaposan megszenvedte hiányát. Az azóta lejátszott tíz mérkőzésén ugyanis öt győzelem mellett ötször kikapott, s jelenleg „csak” második a Nyugati főcsoportban.

Steve Kerr edző szerdán mondta el, hogy Curry az együttes csütörtöki, Toronto Raptors elleni találkozóján még nem lesz ott a parketten, ám szombaton, a Detroit Pistons ellen már bevetheti.

A San Antonio Spurs vezetőedzője kollégájával ellentétben rossz hírekkel szolgált csapata háza tájáról, ugyanis tapasztalt csatárának, Pau Gasolnak a bal lábában fáradásos törést diagnosztizáltak az orvosok. A 38 éves spanyol játékos csapata legutóbbi 12 mérkőzését kihagyta, mert fájdalmat érzett a lábában, de az elmúlt héten már újra edzésbe állt, a legutóbbi diagnózist követően viszont ismét kezelésekre jár. Gregg Popovich nem tudta megmondani, hogy mennyi időt vesz majd igénybe Gasol felépülése.

Gasol – akinek a mostani a 17. szezonja az NBA-ben – fontos csereembere a Spursnek, a mostani szezonban meccsenként átlagban 6,8 pontot, 6,1, lepattanót s 3,3 gólpasszt ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában