nyomasztó légkör

2018.11.27. 14:20

Iniesta szerint gyűlöletté fajult az egészséges rivalizálás

A spanyol klasszis szerint Mourinho három éven át hergelte a feleket egymás ellen, de hiába az egyre nagyobb ellentét, így is Eb-t tudtak nyerni.

Barcelona's Spanish midfielder Andres Iniesta walks off the pitch at the end of the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Sociedad at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 20, 2018. - Iniesta, who joined Barcelona's academy 22 years ago, played his final game for the club. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Fotó: AFP

Érdekes és minden bizonnyal nagy visszhangot kiváltó interjút adott Andrés Iniesta a La Sexta TV Salvados show-jában – írja az m4sport.hu. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, nem mellékesen világ- és Európa-bajnok labdarúgó őszintén beszélt évekig húzódó depressziójáról, és arról, miként tudta legyőzni.

Kitért arra is, milyen szerepe volt José Mourinhonak a Barca-Real ellentétben.

„Elviselhetetlen volt a légkör, ami akkor volt, amikor ő irányította a madridiakat. A rivalizálás, az ellentét abban az időben gyűlöletté fajult”

- mondta a jelenleg Japánban játszó klasszis.

Véleménye szerint a Mourinho által okozott Barcelona-Real Madrid feszültség károsította a spanyol válogatottat is. A portugál 2010 és 13 között dolgozott Madridban és a spanyolok ugyan 2012-ben Európa-bajnokságot nyertek, de Iniesta úgy véli, hogy a portugál jelentősen károsította a csapatszellemet.

Ez a helyzet mindkét csapat játékosai számára kellemetlen volt és ezért egyedül Mourinho volt a felelős.

„Nem láttad a rivalizálást, csak a gyűlöletet. Ez a légkör elviselhetetlen volt”

- mondta Iniesta.

Borítókép: Iniesta az utolsó barcelonai fellépésén 2018. május 20-án

AFP / Lluis Gene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában