közbeszólt az élet

2018.11.05. 13:50

Van der Vaart nem várt tovább

Korábbi terveivel ellentétben már most visszavonult a labdarúgástól Rafael van der Vaart, a hollandok 109-szeres válogatott futballistája.

Rafael VAN DER VAART waves with daughter Jesslynn (right) and son Damian. Rafael VAN DER VAART was adopted after the match and appointed with one of the highest awards of the association to a "Bondsridder", farewell, farewell, full figure, honor, half figure, half figure, football Laenderpiel, Nations League, Netherlands (NED ) - Germany (GER) 3: 0, on 13.10.2018 in the Johan Cruyff Arena in Amsterdam / Netherlands. ¬ | usage worldwide

Fotó: Picture-Alliance/AFP

A 35 éves játékos, aki jelenleg a dán élvonalbeli Esbjerg alkalmazásában áll, eddig azt mondta, a szezon végén akarja befejezni a pályafutását, de egy edzésen elszenvedett sérülés végül arra kényszerítette, hogy már most visszavonuljon.

„Egyszerűen most abba kell hagynom. Nem azért vagyok itt, hogy lábadozzak, hanem azért, hogy játsszak.”

- mondta van der Vaart a holland De Telegraaf című lapnak.

A játékmester az Ajax Amsterdamban kezdte a pályafutását, majd a Hamburger SV-nál futballozott, innen került a Real Madridhoz, de a királyi gárdában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. Ezt követően a Tottenham Hotspurnél játszott, majd visszatért Hamburgba. Pályafutása végén a Real Betisben szerepelt, azután – mivel párja a dán válogatott kézilabdázó, Estvana Polman – Dániába, a Midtjyllandhoz igazolt, idén nyáron pedig az Esbjerg játékosa lett.

Klubszinten 546 meccsen 175 gólt szerzett. A holland válogatottban 25-ször volt eredményes, 2010-ben világbajnoki ezüstérmet nyert.

Borítókép: AFP / DPA / SVEN SIMON / Elmar Kremser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában