klubvilágbajnokság

2018.12.19. 21:59

Bale mesterhármasával simán döntős a Real Madrid

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid lesz a házigazda al-Ain ellenfele az egyesült arab emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében.

Abu-Dzabi, 2018. december 19. Gareth Bale, a Real Madrid játékosa (b) ünnepel csapattársaival, miután harmadik gólját szerezte a japán Kashima Antlers ellen a labdarúgó klubvilágbajnokság elõdöntõjében Abu-Dzabiban 2018. december 19-én. A Real Madrid 3-1-re gyõzött. MTI/AP/Haszan Ammar

Forrás: MTI/AP

Fotó: Haszan Ammar

A japánok kezdték aktívabban a 2016-os döntő „visszavágóját” – akkor a spanyol csapat hosszabbítás után 4-2-re nyert -, a Real Madrid negyed óra elteltével vette fel a mérkőzés ritmusát. Innentől a legutóbbi két kiírásban győztes spanyolok irányították a játékot, és a szünet előtt a vezetést is megszerezték: Bale és Marcelo kényszerítője után a walesi támadó éles szögből talált be.

A szünet után gyorsan egymás után két gólét szerzett Bale: előbb egy óriási védelmi megingást kihasználva az üres kapuba lőtt, majd a védelem körbepasszolása után Marcelo újabb remek passzát értékesítette. Bale-nek alig 11 perc kellett a triplázáshoz, majd egy óra elteltével a szurkolók vastapsa közepette jöhetett le a pályáról.

A Kashima az utolsó negyedórában szépített, a japán válogatott Doj Soma talált be, ám így sem fenyegette semmi a hajrára kiengedő madridiak döntőbe jutását.

Borítókép: Gareth Bale, a Real Madrid játékosa (b) ünnepel csapattársaival, miután harmadik gólját szerezte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában