újra egy csapatban

2018.12.01. 13:17

David Villa csatlakozik Iniestához

A New York City után Japánban, a Vissel Kobe együttesénél folytatja futballpályafutását David Villa.

Barcelona's forward David Villa (R) celebrates with Barcelona's midfielder Andres Iniesta (L) after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona vs Celta de Vigo at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 3, 2012. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Fotó: AFP

A korábbi 98-szoros spanyol válogatott csatár szombaton a Twitteren tudatta, hogy aláírt a szigetországi gárdához.

Klubcseréje azt is jelenti, hogy ismét csapattársak lesznek a nemzeti együttessel ugyancsak világ- és Európa-bajnok Andrés Iniestával, akivel az FC Barcelonában is évekig együtt futballoztak. Villa már Tokióban tartott sajtótájékoztatóján elárulta: Iniestával folytatott telefonbeszélgetései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az Egyesült Államokból Japánba szerződjön.

A 36 éves támadójátékos, aki a New York City labdarúgójaként 124 meccsen 80 gólt szerzett, februárban, a J-League, a japán élvonal bajnoki idényének nyitányán mutatkozhat be új csapatában.

Villa korábban az FC Barcelonán kívül játszott több spanyol csapatban is, így többek között a Sporting Gijónban, a Zaragozában, a Valenciában és az Atlético Madridban.

Borítókép: Iniesta és Villa barcelonai színekben még 2012-ben

AFP / Lluis Gene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában