premier league

2018.12.27. 20:40

Gondolkodóba esett Pep Guardiola

Josep Guardiola vezetőedző szerint dinamikusabb játékra van szüksége a Manchester Citynek, amely legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített az angol labdarúgó-bajnokságban.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Leicester City and Manchester City at King Power Stadium in Leicester, central England on December 26, 2018. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

„Meg kell próbálnunk dinamikusabbá tenni a játékunkat, hogy ismét győzzünk. Képesek vagyunk rá, de nekem is el kell gondolkodnom, mire van szüksége a csapatnak, miben tudok segíteni. Ezzel foglalkozom a következő napokban, mert a jó eredmények csodákra képesek” – nyilatkozta a katalán tréner.

A címvédő december elején, a 15. fordulót követően még a tabella élén állt, két ponttal megelőzve a Liverpoolt, azóta viszont csak az Evertont győzte le, a Chelsea-től, a Crystal Palace-tól és – szerdán – a Leicester Citytől is kikapott, így

19 kör után hatpontos hátránnyal már csak harmadik.

Guardiola hozzátette, el kell fogadniuk, hogy a Liverpool és a Tottenham Hotspur jelenleg jobb formában van náluk, ennek ellenére továbbra is úgy véli, hogy remek csapata van, amelyet kivételes játékosok alkotnak.

„Az igazság az, hogy két-három csapat jobb, mint mi. Ennek ellenére nem arról beszélünk, hogy utolérhetjük, vagy megelőzhetjük-e a Liverpoolt, hanem arról, hogy nyerjük meg a következő meccsünket.

Csak saját magunkkal foglalkozunk, és azzal, hogyan tudunk javulni” – nyilatkozta.

A Reuters hírügynökség elemzése szerint a Manchester City váratlan gyengélkedésének oka egyrészt a combsérüléssel bajlódó brazil védekező középpályás, Fernandinho hiánya, másrészt az, hogy a spanyol David Silva – ugyancsak combsérülés miatt – négy mérkőzést kihagyott, és csak szerdán tért vissza. Előbbi a védekezés stabilitásáért, utóbbi pedig a gyors ellentámadások hatékonyságáért, vagyis éppen a Guardiola által említett dinamikáért felel a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában