Wengert is ő szerződtette

2018.12.28. 13:23

Legendás elnökét gyászolja az Arsenal

Nyolcvankét éves korában elhunyt Peter Hill-Wood.

(FILES) In this file photo taken on October 26, 2006 Arsenal football club Chairman Peter Hill-Wood (C) attends an engagement to officially open the Emirates Stadium in London on October 26, 2006. - Former Arsenal chairman Peter Hill-Wood, who signed off on hiring a then largely unknown Arsene Wenger as manager, has died aged 82, the Premier League club announced on December 28, 2018. (Photo by Odd ANDERSEN / POOL / AFP)

Forrás: AFP /Pool

Fotó: Odd Andersen

A londoni klub pénteki közleményében hangsúlyozta: Peter Hill-Wood és családja soha nem felejthető, rendkívüli hatást gyakorolt az egyesületre.

Peter Hill-Wood 1962-től vállalt szerepet az Arsenal vezetésében, 1982 és 2013 között a londoniak első embere volt. A klub irányítását édesapja, Denis Hill-Wood halálát követően vette át, aki húsz éven keresztül volt az Arsenal elnöke. A nagyapja, Samuel Hill-Wood 1927-től 1936-ig, majd a II. világháború elejétől 1949-ben bekövetkezett haláláig volt klubelnök. Peter Hill-Wood 2013 nyarán megromlott egészségi állapota miatt mondott le pozíciójáról, amelyet azóta Sir Chips Keswick tölt be.

Peter Hill-Wood nevéhez fűződik George Graham és Arsene Wenger szerződtetése az együttes élére, ő vezényelte le a gárda költözését a Highbury-ból az Emirates Stadionba. Elnöki időszakában az Arsenal ötször nyert bajnokságot és FA Kupát, kétszer Ligakupát, egyszer Kupagyőztesek Európa Kupáját, 1992-ben főszerepe volt a Premier League megalakulásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában