Női tenisz

2019.01.05. 13:35

Szabalenka megszerezte harmadik trófeáját

Az első helyen kiemelt játékos megnyerte a sencseni keménypályás tenisztornát, mivel a döntőben legyőzte az amerikai Allison Riske-t.

(190105) -- SHENZHEN, Jan. 5, 2019 (Xinhua) -- Aryna Sabalenka of Belarus reacts during the final match against Alison Riske of the United States at the WTA Shenzhen Open tennis tournament in Shenzhen, south China's Guangdong Province, Jan. 5, 2019. Aryana Sabalenka won 2-1 and claimed the title. (Xinhua/Mao Siqian)

A 750 ezer dollár (210 millió forint) összdíjazású torna győzelmét Szabalenka aratta.

A csütörtöki esőzések miatt összetorlódott a kínai verseny programja, így szombaton rendezték az elődöntőket és a döntőt is. A négy között a fehérorosz játékos a hazai közönségkedvenc Vang Ja-fant győzte le könnyedén, míg Riske ellen a második szettben csípősérülés miatt visszalépett az orosz Vera Zvonarjova.

A torna zárómeccsén aztán a 20 éves Szabalenka szetthátrányból fordított az amerikai ellen, aki harmadik sencseni döntőjét is elvesztette.

A minszki születésű bajnok pályafutása harmadik trófeáját hódította el.

Borítókép: Arina Szabalenka. Fotó: Xinhua/Mao Siqian/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában