Forma-1

2019.02.13. 13:16

A címvédő is bemutatta az új gépet

Megtartotta hivatalos autóbemutatóját a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló, amelynek W10 kódjelzésű idei modellje a korábbi években megszokott ezüst színű fényezést kapta – a közösségi médiaoldalakon nyilvánosságra hozott fényképek szerint.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 25, 2018, in Abu Dhabi. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Giuseppe Cacace

A stuttgarti autógyár F1-es csapata a finn Valtteri Bottasszal a volánnál már tesztelte is az új versenygépet, amely zárt kapuk mögött gurult a pályára Silverstone-ban.

A W10 elnevezésben a tízes szám arra utal, hogy a Mercedesnek az idei lesz a 10. szezonja az F1-ben azóta, hogy újra gyári csapatként vesz részt az elitkategória küzdelmeiben.

Az eddig bemutatott versenyautókhoz hasonlóan a Mercedesnél is jól látható a szélesebb első szárny, amelynek az idei szabályok szerint 180 centiméter helyett 200 centiméter szélesnek kell lennie.

„Mindenki pont nélkül vág neki a világbajnokságnak, a tavalyi évet lezártuk, most egy teljesen új kihívás következik”

- jelentette ki Toto Wolff csapatfőnök. A Mercedes 2014 óta sem a konstruktőrök, sem pedig a pilóták pontversenyében nem talált legyőzőre, az ötszörös világbajnok brit Lewis Hamilton négy, a már visszavonult német Nico Rosberg pedig egy vb-címet szerzett a stuttgarti csapattal.

A 34 éves Hamilton az idén a hetedik, csapattársa, a 29 esztendős Bottas a harmadik szezonját kezdi a Mercedesszel.

A Mercedes a Renault, a Haas, a Toro Rosso és a Williams után az ötödik F1-es csapat, amely bemutatta idei versenyautóját. Szerdán még a Red Bull leplezi le a 2019-es versenygépet, míg a Force Indiából Racing Point névre keresztelt istálló az új dizájnt prezentálja. A McLaren csütörtökön, a Ferrari pénteken tart bemutatót, utolsóként pedig hétfőn az idén Alfa Romeo Racing néven induló Sauber rántja le a leplet a 2019-es modellről.

A szezon előtti első hivatalos teszt hétfőn kezdődik Barcelonában, a vb pedig március 17-én, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Borítókép: Lewis Hamilton idén is a címvédésre készül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában