nhl

2019.02.15. 09:33

A Tampa Bay tönkreverte a Dallast

A listavezető Tampa Bay Lightning 6-0-ra legyőzte a vendég Dallas Stars csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

Steven Stamkos két góllal és egy gólpasszal, a pontlista élén álló Nyikita Kucserov egy góllal és három assziszttal, míg Andrej Vaszilevszkij 32 védéssel járult hozzá a sikerhez. Az orosz kapusnak ez volt NHL-pályafutása 17. olyan mérkőzése, amelyen nem kapott gólt, ezzel beérte a klub örökranglistáját eddig egyedül vezető, most éppen a Dallas kötelékéhez tartozó, ám lábsérülés miatt ezúttal harcképtelen Ben Bishopot.

Kucserov immár 92 pontnál jár a szezonban, ezt 58 találkozón hozta össze. Ilyen gyorsan egyetlen Tampa-játékos sem jutott el a 90 pontos határig. Az orosz csatár abban is klubrekorder lett, hogy sorozatban három mérkőzésen is legalább három pontot termelt.

A kapus Jimmy Howard 500. összecsapásán győzelemre vezette a Detroit Red Wings együttesét az Ottawa Senators ellen, míg a Colorado Avalanche-nek Winnipegben szakadt meg a nyolc vereségből álló sorozata.

A chicagói Patrick Kane sorozatban 15. fellépésén adott gólpasszt, és ezzel a legendás Stan Mikita 1967-ben felállított klubcsúcsát adta át a múltnak. A New Jersey Devils kapusa, Cory Schneider az utóbbi 24 mérkőzésén nem tudott győzni.

Eredmények:

Vegas Golden Knights-Toronto Maple Leafs 3-6

Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 3-4, szétlövés után

San Jose Sharks-Washington Capitals 1-5

Korábban közölt eredmények:

Columbus Blue Jackets-New York Islanders 0-3

Florida Panthers-Calgary Flames 3-2, szétlövés után

Detroit Red Wings-Ottawa Senators 3-2

Tampa Bay Lightning-Dallas Stars 6-0

Nashville Predators-Montreal Canadiens 3-1

Winnipeg Jets-Colorado Avalanche 1-4

Chicago Blackhawks-New Jersey Devils 5-2

Arizona Coyotes-St. Louis Blues 0-4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában