március 17-én indul

2019.02.18. 11:34

Az Alfa Romeo is bemutatta F1-es autóját

A 2019-es piros-fehér festésű versenyautót a két pilóta, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi mutatta be.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Manu Fernandez

A szezon első hivatalos tesztje előtt mutatta be Forma-1-es versenyautóját hétfőn az idén Alfa Romeo Racing néven induló Sauber istálló, melynek veterán pilótája, Kimi Räikkönen rögtön a barcelonai gyakorlás elején kicsúszott és a sóderágyban ragadt a C38-as modellel.

A 2007-ben a Ferrarival világbajnok, 39 éves finn versenyző csapattársa a 25 esztendős olasz Antonio Giovinazzi lesz.

A 2019-es piros-fehér festésű versenyautót a két pilóta és Frederic Vasseur mutatta be a barcelonai Circuit de Catalunya boxutcájában, majd a teszt kezdetekor Räikkönen a pályára is gurult az új modellel, de hibázott az egyik kanyarnál. A gyakorlást a műszaki mentés idejére félbeszakították, ugyanakkor sem a pilóta, sem pedig az autó nem sérült meg.

A Sauber, melyet a boxutcai pletykák szerint akár már az idén végleg felvásárolhat az Alfa Romeo, tavaly nyolcadik lett a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében.

Az idei Forma-1-es szezon március 17-én Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal rajtol el.

Borítókép: Kimi Raikkönen, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Alfa Romeo finn versenyzője (b) és olasz csapattársa, Antonio Giovinazzi a csapat új, 2019-es versenyautójának bemutatóján a montmelói pályán 2019. február 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában