Azonosították

2019.02.08. 09:00

Emiliano Sala holttestére bukkantak a lezuhant kisrepülőgépen

Már biztos, hogy ő az, de a halál pontos okát még vizsgálják.

A picture shows flowers put in front of the entrance of the training center La Joneliere in La Chapelle-sur-Erdre on January 25, 2019, four days after the plane of Argentinian forward Emiliano Sala vanished during a flight from Nantes, western France, to Cardiff in Wales. - The 28-year-old Argentine striker is one of two people still missing after contact was lost with the light aircraft he was travelling in on January 21, 2019 night. Sala was on his way to the Welsh capital to train with his new teammates for the first time after completing a£15 million ($19 million) move to Cardiff City from French side Nantes on January 19. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Loic Venance

Emiliano Sala holttestét hozták felszínre abból a kisrepülőgépből, amely két és fél hete zuhant le a La Manche-csatornánál.

A dorseti halottkém vizsgálata alapján vált

hivatalossá, hogy a Cardiff City labdarúgóját találták meg a tengerfenéken felfedezett gépben.

Az eredményről a rendőrség tájékoztatta a játékos, illetve a gépet vezető 59 éves pilóta, David Ibbot családját. Ezen túl azt is közölte, hogy a vizsgálat tovább folytatódik a halál pontos okának megállapítására. A pilótát egyelőre nem találták meg.

A lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá. A baleset okát, illetve körülményeit még nem sikerült megállapítani, de az erre szakosodott brit hatóság (AAIB) úgy véli, elég információ áll majd rendelkezésre a víz alatt készült felvételeken.

A holttest azonosítása után a háromezer lelkes argentínai Progressóban, ahol Sala 3 és 15 éves kora között élt, gyakorlatilag mindenki a tragédiával foglalkozott.

„Amióta értesültünk erről, az emberek csak erről beszélnek, a falut nagyon megérintette. Nagyon szerette, imádta őt mindenki”

- mondta a francia hírügynökségnek Oscar Heymo, az egyik helyi étterem vezetője, Sala apjának barátja.

„Szörnyű, ami történt, el se tudják képzelni, mit érzünk” – tette hozzá.

„Micsoda szomorúság, ez a lehető legrosszabb hír” – reagált a bejelentésre a korábbi válogatott Gabriel Batistuta, aki Salához hasonlóan Santa Fe tartományból származik.

„Nagyon fájdalmas az a hír. Részvétem Sala családtagjainak, barátainak és társainak ebben az oly nehéz pillanatban. Veletek vagyunk”

- írta Twitter oldalán a köztársasági elnök Mauricio Macri, a Boca Juniors korábbi elnöke.

„Mindannyian le vagyunk sújtva, neki ajánljuk a továbbjutást” – jelentette ki a Fox Sportnak Fernando Batista az U20-as világbajnokságra kijutott argentin válogatott szövetségi kapitánya.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Közben az FC Nantes – amelynél a balesetet követő napokban több megemlékezés is volt – egy a klubhoz közel álló forrás szerint már felkért két ügyvédet annak vizsgálatára, milyen módon lehetne rábírni a Cardiff Cityt, hogy az átigazolási díjat kifizesse. Az utalás egyelőre nem történt meg, noha a szerződtetést hivatalosan regisztrálták.

Borítókép: Emiliano Salára emlékezők virágokat, mécseseket hagytak a La Joneliere sportközpont bejáratánál La Chapelle-sur-Erdre-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában