eltiltás vége

2019.02.20. 12:10

Visszatér a horvátok legendás vízilabdása

Négy év után visszatér Niksa Dobud, a horvátok olimpiai bajnok vízilabdázója, aki az olasz Pro Recco csapatához igazol, mivel áprilisban lejár a doppingvétség miatti eltiltása.

A klub honlapjának beszámolója szerint a 33 éves játékos már új csapatával edz, első mérkőzése pedig a Ferencváros elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccs lesz április 13-án.

„Hihetetlen lehetőséget kaptam a világ legjobb klubjában, amit szeretnék megköszönni. Most rajtam múlik, hogy visszanyerjem korábbi jó formámat. Mindent megteszek, hogy segítsek a csapatnak elérni minden célkitűzését” – nyilatkozta Dobud.

A centert 2015 márciusában a Montenegró elleni világliga-mérkőzésen ellenőrizték, a mintája negatív volt. Azonban másnap is tesztelték volna a doppingellenőrök, ám ekkor nem találták a megadott helyszínen, így négy évre szóló eltiltást kapott, amit a fellebbezést követően a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 2016 januárjában fenntartott.

Dobud 2012-ben tagja volt a londoni olimpián aranyérmes horvát válogatottnak, amelynek a Pro Recco jelenlegi vezetőedzője, Ratko Rudic volt a szövetségi kapitánya. A 2010-es zágrábi Európa-bajnokságon győztes csapatban szintén szerepelt, a világbajnokságokról pedig három bronzérme van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában