nhl

2019.03.12. 09:10

Gálázott a Tampa Bay Torontóban

A ligaelső Tampa Bay Lightning 6-2-es győzelmet szerzett a keleti főcsoport harmadik helyén álló Toronto otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A Tampa Bayben Tyler Johnson és Cedric Paquette két-két gólt szerzett. Hetedszer fordult elő az NHL történetében, hogy egy csapat 110 pontot gyűjtött 70 mérkőzés alatt. A Lightning előtt ez három klubnak – Montreal Canadiens (1975/76, 1976/77, 1977/78), Boston Bruins (1970/71, 1971/72), Detroit Red Wings (1995/96) – sikerült.

Sorozatban ötödik győzelmét aratta a San Jose, amely a Minnesota otthonában nyert 3-0-ra. A Sharks kapusa, Martin Jones 24 lövést védett, hibátlan teljesítménnyel zárt, a szezonban harmadszor, a Wilddal szemben pedig másodszor.

Az Arizona vezető találatára hét góllal válaszolt a Chicago, amely egymást követő harmadik találkozóján bizonyult jobbnak ellenfelénél. A Coyotestól novemberben szerződtetett Brendan Perlini NHL-pályafutása első mesterhármasát érte el.

Az első harmad közepén 1:54 perc alatt két góllal meglépett a házigazda Edmonton, de a New York Rangers egyenlített, és kiharcolta a hosszabbítást. Az Oilers a ráadás 35. másodpercében Leon Draisait találatával nyert, a játékos így három ponttal – gól és két gólpassz – zárta a találkozót, az elmúlt 21 mérkőzésén pedig 33 pontot – 18 gól és 15 gólpassz – szorgoskodott össze.

Petr Mrazek legutóbbi nyolc mérkőzése során már harmadszor végzett kapott gól nélkül, a Carolina cseh kapusa 38 alkalommal védett a Colorado ellen idegenben 3-0-ra megnyert összecsapáson.

A New York Islanders kapusa, Thomas Greiss is kapott gól nélkül tudta le a meccsét – a német légiósnak 31-szer kellett védenie -, NHL-karrierje során ez volt a 13. shutoutja, az idényben pedig az ötödik. Az Islanders a harmadik mérkőzését is megnyerte a szezonban a Blue Jacketsszel szemben, mindhárom találkozón Greiss volt a kapus, akinek ezeken az összecsapásokon másodszor maradt érintetlen a hálója.

Sorozatban negyedik mérkőzését bukta el az Ottawa, amely ezúttal Philadelphiában kapott ki 3-2-re. A Flyers 30 éves osztrák szélsője, Michael Raffl góllal és gólpasszal tette emlékezetesebbé pályafutása 400. NHL-mérkőzését.

Eredmények:

New York Islanders-Columbus Blue Jackets 2-0

Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 2-6

Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 3-2

Minnesota Wild-San José Sharks 0-3

Chicago Blackhawks-Arizona Coyotes 7-1

Colorado Avalanche-Carolina Hurricanes 0-3

Edmonton Oilers-New York Rangers 3-2 – hosszabbítás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában